ALBERT HEIJN EN AMAZING ORIENTAL OPENEN HUN DEUREN!

Vandaag hebben Albert Heijn en Amazing Oriental hun deuren geopend in het nieuwe gedeelte van Winkelcentrum Zuidplein in Hart van Zuid Rotterdam. De uitbreiding van het winkelcentrum maakt deel uit van een grootschalige herinrichting van het centrum van Zuid. Binnenkort bestaat het winkelcentrum vijftig jaar. In het najaar is burgemeester Aboutaleb aanwezig bij de feestelijkheden rondom het jubileum en de heropening van het winkelcentrum in Zuid.

De uitbreiding van Winkelcentrum Zuidplein is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. In dit project werken Ballast Nedam Development en Heijmans Vastgoed samen met Gemeente Rotterdam aan de vernieuwing en versterking van het gebied rondom het Zuidplein en Ahoy. Het nieuwe gedeelte van het winkelcentrum is gebouwd op de plek waar het inmiddels naar de overkant verhuisde Theater Zuidplein was gevestigd. Door de uitbreiding heeft het winkelcentrum nu ook een entree vanaf de Gooilandsingel, waar ook Rotterdam Ahoy aan is gevestigd. Onder de Albert Heijn is een parkeergarage met ruim 200 plaatsen gerealiseerd. De parkeergarage, Zuidplein 2, is aangekocht door Q-Park. Ook heeft onroerend goed gekocht in het nieuwe gedeelte.

Behalve supermarkt Albert Heijn en de Aziatische supermarkt Amazing Oriental openen er ook kleinere zaken in het nieuwe gedeelte van Winkelcentrum Zuidplein. Zo kunnen bezoekers onder meer terecht bij Chabot Fashion, Primera, Gall&Gall, een mooie bloemenzaak en Kipperij. Deze commerciele ruimtes worden in eigendom genomen door investeringsmaatschappij Portico. Reinier Janssen is namens Hart van Zuid verantwoordelijk voor de verkoop en verhuur van de commerciële ruimtes in het nieuwe gedeelte. Er zijn nog enkele ruimtes beschikbaar, vertelt hij. “Er is nog een grote horecaruimte van 700m2 met twee lagen te huur en een winkelruimte van 130 m2 bij de nieuwe entree.” De overige ruimten zijn inmiddels allemaal in gebruik genomen. “De opzet is dat bezoekers in het nieuwe gedeelte terecht kunnen voor hun dagelijkse boodschappen, waar het bestaande gedeelte zich meer richt op langere bezoeken, bijvoorbeeld om kleding te shoppen”, licht Janssen toe.

 

50 jarig jubileum

Aankomend najaar bestaat Winkelcentrum Zuidplein vijftig jaar. Op dit moment hebben de winkeleigenaren van het bestaande gedeelte de handen ineengeslagen voor een renovatie. Naar verwachting wordt het winkelcentrum in het najaar door burgemeester Aboutaleb ‘heropend’. De feestelijke opening van de uitbreiding wordt gekoppeld aan het feestelijke moment van de heropening en het jubileum.

 

TIMELAPSE BOUW WINKELCENTRUM ZUIDPLEIN

Please accept marketing-cookies to watch this video.