ALLES IS OP ZUID 

Zuid is voor en van iedereen. Dit zijn de leukste hotspots van Hart van Zuid. 

LIL FOODIE

Lil’ Foodie 小美食 is een nieuw concept Fast Casual Restaurant dat heerlijke internationale Aziatisch geïnspireerde comfort food, sushi bites en desserts met een vleugje gezondheid biedt. Bij Lil’ Foodie op de Gooilandsingel serveren ze naast Chinese gerechten ook Caribisch Antilliaanse gerechten. De chefs komen uit verschillende culturen, vandaar deze unieke variatie van heerlijke gerechten. 

 

BEKIJK DE WEBSITE

RESTAURANT LISA

LISA is één van de hotspots in het nieuwe bruisende stadscentrum van Rotterdam-Zuid, op slechts 3 minuten loopafstand van Rotterdam Ahoy. LISA kenmerkt zich door een ongedwongen sfeer, een goede menukaart met uitstekende wijnen en een prachtig (groen) interieur. Zin in een feestje? Ook daarvoor ben je bij LISA aan het juiste adres! 

 

BEKIJK DE WEBSITE

AHOY

Rotterdam Ahoy is hét podium voor positieve ervaringen waar plezier, creativiteit, ontwikkeling en succes centraal staan. Rotterdam Ahoy bouwt al meer dan 50 jaar aan dé plek voor grote en kleine, maar altijd one of a kind ervaringen die je inspireren, in beweging brengen en verrijken. Het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) en de muziek- en theaterzaal RTM Stage zijn eind 2020 in gebruik genomen. Met deze uitbreiding beschikt Rotterdam Ahoy over een flink aantal extra zalen voor (internationale) congressen en bijeenkomsten. Bijzonder aan RTM Stage is dat het dient als muziekzaal voor concerten en als theater/auditorium. 

BEKIJK DE WEBSITE

BIBLIOTHEEK ZUIDPLEIN

Bibliotheek Rotterdam helpt Rotterdammers om bewust, kritisch en actief deel te nemen aan de samenleving. Dit doet de bibliotheek door toegang te geven tot betrouwbare kennis en informatie en door activiteiten te organiseren op het gebied van taal, cultuur en maatschappij. De bibliotheek is voor iedereen een uitnodigende ontmoetingsplek, waar mensen graag vertoeven, plezier hebben en waar vaardigheden aangereikt worden die ze nodig hebben om mee te kunnen doen. De bibliotheek bevindt zich in het gebouw van Theater Zuidplein aan het Annie M.G. Schmidtplein. 

 

BEKIJK DE WEBSITE

THEATER ZUIDPLEIN 

Theater Zuidplein is het podium van NU met theater dat je raakt. Het theater is het meest gastvrije en toegankelijke podium in de regio Rotterdam dat voorstellingen over de wereld van NU realiseert en presenteert. Theater Zuidplein maakt theater voor iedereen. Het theaterprogramma, de prijs van de toegangskaartjes en het hoge serviceniveau zijn dan ook afgestemd op mensen met de meest uiteenlopende achtergronden. Publiek komt naar Theater Zuidplein om uit te vinden wie ze zijn, te vieren wie ze zijn en/of om te ontdekken wat ze van iets vinden.

 

BEKIJK DE WEBSITE

BOXING COMPANY 

De Boxing Company helpt mensen betere en bewustere keuzes te maken met betrekking tot voeding en beweging om zo een gezonde en actieve levensstijl te ondersteunen. Het leveren van maatwerk en gepersonaliseerde programma’s, passend voor iedereen en onder alle omstandigheden. De programma’s zijn opgebouwd vanuit de juiste combinatie tussen plezier en toewijding. 

 

BEKIJK DE WEBSITE

BRAM LADAGE 

Al ruim 55 jaar is ‘een Brammetje doen’ een begrip in Rotterdam en omstreken. Zij maken patat, zoals patat bedoeld is. De aardappelen uit de Hoeksche Waard zijn namelijk té mooi om er franse frietjes van te maken. Daarom snijden ze de aardappelen bij de Bram met de hand, tot echte patat en bakken ze in pure plantaardige olie. Beetje zeezout erover en genieten maar! 

 

BEKIJK DE WEBSITE

MDT OP ZUID

Bij MDT op Zuid staat talentontwikkeling hoog in het vaandel. Zodra jongeren tussen de 16- 27 jaar oud binnenkomen, zorgen zij ervoor dat zij stappen zetten in hun ontwikkeling. Denk dan aan coach gesprekken, bemiddeling in het vinden van werk/stage en helpen met het verbreden van hun netwerk. MDT OP ZUID heeft de afgelopen twee jaar meer dan 350 jongeren mogen begeleiden. Daarnaast betrekken ze de jongeren bij de club. Denk dan aan het geven van bijlessen, helpen in het bejaardentehuis of in de kantine ondersteunen bij de plaatselijke voetbalclub.

 

BEKIJK DE WEBSITE

30 ML

30ML is het koffie café met het gevoel van een tweede huiskamer, waar je heerlijke specialtykoffies, thee en andere drankjes kunt bestellen. Bij de zussen Manuela en Diane kun je ook terecht voor ontbijt (to go), een snelle of langzame lunch en een gezellige plek om te chillen met familie en vrienden. 30 ML is gevestigd op het Annie M.G. Schmidtplein, tegenover Theater Zuidplein. 

 

BEKIJK DE WEBSITE

SERIFOGLU

Serifoglu is de ambachtelijke Turkse lekkernijspecialist op de Gooilandsingel. Dit is dé hotspot voor zoetliefhebbers. Hier geniet je van de beste baklava, Turkse koekjes, krokante tulumba en lekkere drankjes. In 1989 begon het avontuur van Serifoglu om deze smaaksensaties uit Turkije wereldwijd bekend te maken. Men vertrok toen uit de Turkse stad Gaziantep en zet deze reis tegenwoordig voort in Hart van Zuid. 

 

BEKIJK DE WEBSITE

VRAAGWIJZER LOKET

De Vraagwijzer Charlois is een gratis loket van de gemeente voor informatie en advies. Hier kunt u vragen stellen over: Schulden, gezondheid, opvoeding of wettelijke zaken. Vraagwijzer loket Charlois is gelegen op het Annie M.G. Schmidtplein, tegenover de bibliotheek. 

 

BEKIJK DE WEBSITE

MEME RESTAURANT 

MéMé is een uniek Vietnamese Streetfood restaurant concept gespecialiseerd in gezond en heerlijk authentiek Vietnamees eten geserveerd in een sfeervol ambiance met ruim 16 zitplaatsen op begane grond en 50 zitplaatsen op de 1e verdieping. Gekookt met passie en liefde voor de oorspronkelijke en authentieke smaken van de gerechten. 

 

BEKIJK DE WEBSITE

WINKELCENTRUM ZUIDPLEIN

Voor een compleet en gezellig dagje uit is Winkelcentrum Zuidplein de place-to-be. Naast 155 winkels met grote diversiteit in topmerken en horecagelegenheden shop je bovendien bij slecht weer warm en droog. 

BEKIJK DE WEBSITE

LASE. LASER & BEAUTY

Bij LASE. Laser&Beauty leveren ze hoogwaardige behandelingen tegen eerlijke prijzen. Zij bieden kwalitatieve behandelingen, voor o.a. huidverbetering en definitief ontharen. Meer dan 450 m2 beauty specialisaties onder één dak. De huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten staan met een warm welkom en glimlach voor je klaar. Zij bieden verzorging en advies op maat, afgestemd op jouw huidtype en persoonlijke wensen.

 

BEKIJK DE WEBSITE

ALBION SWIMMING

Albion biedt in Zwemcentrum Rotterdam uitdagende trainingsprogramma’s voor alle sporters vanaf het zwemdiploma tot het internationaal niveau. Van jonge zwemmers tot Masters en triatleten. Met state of the art zwem- en landtraining blijven zij zich verbeteren. In de zwemwinkel op de Gooilandsingel is het daarnaast ook fijn shoppen voor de leukste swimwear. Naast de beste zwemkleding vindt je er ook accessoires zoals Susan Bijl tassen. 

 

BEKIJK DE WEBSITE