IEDEREEN IS OP ZUID

MAAK KENNIS EN LEES DE VERHALEN VAN DE BEWONERS OP ZUID

ZAID

De Rotterdammse Zaid is marketing en corporate medewerker bij Theater Zuidplein “De afgelopen jaren waren spannend en frustrerend tegelijk. We gingen midden in de corona crisis open, om daarna vijf keer de deuren te moeten sluiten. Inmiddels heb ik mijn draai gevonden. Het leven op Zuid bevalt me ontzettend! Ik woon op Zuid, werk op Zuid, sport op Zuid; ik ben Zuid.” 

MANON & JOSE

“Er is veel veranderd rondom het Zuidplein. Eerst kwamen we hier eigenlijk niet zo vaak, maar nu lopen we vaak naar het Annie M.G. Schmidtplein voor een hapje en een drankje. Het is genieten hier, je hebt hier alles.”

ROB & DIRK

“Sinds 1970 nemen wij elke week een duik in het zwembad hier op Zuid. Nu genieten we nog even heerlijk van het zonnetje op het nieuwe plein.”

 

SILVA

“Er is ontzettend veel te zien in de buurt. Ik wandel hier regelmatig rond om te zien wat er allemaal veranderd is. Het leven is goed en mooi op Zuid. Ik woon hier graag!”

MAIJA

“Het is heerlijk wonen hier op Zuid, ik heb hier alles in de buurt. Ik kom net terug van mijn wekelijkse sportsessie.” 

ELAINA & JOYCE

“Het is de afgelopen jaren een stuk levendiger geworden hier rond het plein. Het heeft nu zelfs een beetje een New York uitstraling.”

 

 

TANCHI

“Ik woon al ruim 30 jaar op Zuid en kom hier elke week om te vrijzwemmen. Ik vind het genieten om een rondje te lopen langs Zuidplein en een kijkje te nemen bij alle winkels.”

JOHN

John is zwemleraar bij Zwemcentrum Rotterdam op het Annie M.G. Schmidtplein.“Nog even van de zon genieten, hoor. Ik heb nog tien minuten tot de afspraak met mijn stagiaire. Ik woon al 59 jaar met veel plezier op Zuid, het is heerlijk hier.”