Bolton en Dunavast tekenen voor 127 betaalbare woningen in Rotterdam

Bolton en Dunavast tekenen voor 127 betaalbare woningen in Rotterdam

Bolton en Dunavast hebben in samenwerking met de gemeente Rotterdam de anterieure overeenkomst gesloten voor de bouw van 127 woningen aan de Cilinderstraat in Rotterdam. Chantal Zeegers (wethouder Bouwen, Wonen en Klimaat), Arjan de Groot (Bolton Ontwikkeling) en Aart Jan Verdoold (Dunavast) hebben hiermee het startsein gegeven voor de volgende fase van deze woningontwikkeling. 

Naast de 127 woningen met bijbehorende parkeerplaatsen en fietsenstalling, zal er ook ruim 400m² commerciële ruimten worden ontwikkeld. De appartementen zullen variëren in omvang, van 40m² tot 65m². Het overgrote deel van de appartementen zal verhuurd worden in het middensegment. Bolton en Dunavast werken samen aan dit project, als onderdeel van de grotere opgave van de ontwikkelvisie Motorstraatgebied 2030.

 

Ontwikkeling Motorstraatgebied

Het Motorstraatgebied in de wijk Vreewijk ondergaat de komende jaren een flinke transformatie. Het nu nog stenige bedrijventerrein wordt straks een woon-werkgebied met veel groene verblijfsplekken. Wethouder Chantal Zeegers: “Het Motorstraatgebied heeft een heel gunstige ligging in de stad. Het is buren met het steeds mooier wordende Hart van Zuid. En met Zuidplein om de hoek, zijn alle voorzieningen dichtbij. We investeren in dit gebied omdat het zoveel potentie heeft om een fijne woonplek te worden voor Rotterdammers. De komst van de 127 betaalbare appartementen is een belangrijke stap voor de transformatie van het Motorstraatgebied en de groei van Rotterdam.”

 

Uitwerking van plannen samen met omgeving

Omdat de nieuwbouwontwikkeling direct grenst aan het bestaande vastgoed, zijn de omwonenden bij de planvorming betrokken. Mede in samenspraak met hen is de opzet van het woningbouwplan tot stand gekomen. Ook bij het zoeken naar een goede invulling van de zone waar bestaande bouw grenst aan nieuwbouw spelen omwonenden toekomstig een rol.

 

Start bouw

De ontwikkeling aan de Cilinderstraat  leent zich goed voor woningbouw met hoge dichtheid.  Een hogere dichtheid leidt bovendien tot een bredere financiële basis voor stedelijke voorzieningen. De bouw van de woningen zullen naar verwachting eind 2024 worden gestart, met een doorlooptijd van ca. 2 jaar. Klunder Architecten uit Rotterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp van het project.

 

Over Bolton

Bolton is een familiebedrijf, gevestigd in Woerden, en ontwikkelt en realiseert een grote verscheidenheid aan woningbouwprojecten zowel risicodragend als in opdracht en doet dit vanuit haar kernwaarden ondernemend, betrouwbaar en trots.

 

Over Dunavast

Dunavast heeft sinds 2007 een uitgebreide portefeuille opgebouwd met woon-, zorg- en foodprojecten. Dunavast ontwikkelt en belegt met gedrevenheid, creativiteit en sterk ondernemerschap, voor toekomstgericht vastgoed. Deze onderscheidende eigenschappen maakt Dunavast een beleggende vastgoedontwikkelaar met toegevoegde waarde voor de gebruiker én de omgeving.