INTERVIEW JOHN VAN DER TOORN (57):

“IK KAN GEEN HEMA VOORBIJLOPEN ZONDER EEN WORST TE KOPEN”

John was net op weg voor zijn halfjaarlijkse bloedprik controle, toen onze fotografe Myrthe de Korte (19) hem aansprak. Of hij even op de foto wilde en het formulier ondertekenen. John zei ja en nu prijkt zijn foto niet alleen op deze website maar ook op een bouwhekdoek van het Kunstenpand. John: “Ik ben denk ik de beroemdste jongen van Zuid”.

John woont in Hellevoetsluis en werkt al 30 jaar op de Heijplaat. Hij begon bij Nederlands grootste scheepsvaart leverancier als inkoper en werkt nu voor de afdeling service division. “Ik help de leveranciers hun lading bij de juiste boot op de juiste tijd te krijgen – op papier”. John behandelt zo’n 400 tot 500 bonnen per dag – dat gaat om duizenden artikelen.

 

“Ik ben denk ik de beroemdste jongen van Zuid”

 

Voetbaltrainer
Naast zijn werk is John ook voetbaltrainer bij voetbalvereniging RDM – klasse 4. “We doen het qua punten niet zo goed, maar we hebben wel meer plezier dan de kampioen, dat weet ik zeker!”. Hij vervolgt: “Veel teams, ook op Zuid, spelen graag oefenwedstrijden met ons omdat we zo sportief zijn”.

Ondanks al zijn werkzaamheden is John bijna maandelijks op Zuid te vinden. John: “Ik kom voor het winkelcentrum. ’t Is best gezellig en lekker overdekt. Ik ga niet echt naar een specifieke winkel. Behalve dan de Hema, ik kan geen Hema voorbijlopen zonder een worst te kopen”. We spreken John bij Kitchen|Bar LISA. “Ik was hier nog nooit geweest, maar nu ik dit zo zie… dan weet ik zeker dat het hier druk en gezellig wordt”. We vragen John wat hij eigenlijk vindt van alle plannen en werkzaamheden. John: “Je moet eerst rommel maken voordat je iets neer kan zetten. En het zou hier zomaar kunnen worden als op de Witte de With. Daar komen ook directeuren en schoffies – das ook echt Rotterdams he”.

Beroemd
Tot slot vragen we John of hij eigenlijk veel reacties heeft gehad op ‘zijn’ bouwhekdoek. John: “Ja, heel veel. Appjes van vrienden en van de jongens”, hij glimlacht “een vriend van me kwam van de tandarts en zei tegen me: m’n verdoving is nog niet goed uitgewerkt want ik zie jou kop hier hangen”, das toch goud. En m’n dochters die hier op school zitten, zagen het ook. Hartstikke leuk – kreeg ik een foto op de app, haar hoofd en het mijne erachter op het bouwhekdoek”.