Feestelijke Opening herinrichting Jan Ligthartplein

Afgelopen jaar is de buitenruimte rondom het Jan Ligthartplein opgeleverd. Het Jan Ligthartplein ligt in het aangrenzende Motorstraatgebied.

Om dit te vieren organiseerde de Gemeente Rotterdam op 3 juli een opening voor alle omwonenden, ondernemers en belanghebbenden in het gebied.

De opgeknapte buitenruimte, bestaat uit de Montessoriweg, Tandwielstraat, Casimirstraat en Jan Ligthartstraat + plein. Al deze straten zijn vergroend en er is meer ruimte gekomen voor de fietser en voetganger. Ook is er en centraal schoolplein aangelegd voor het Avicenna College, het Techniek College Rotterdam en het Zuiderpark college. Het plein biedt omwonenden en scholieren ruimte om elkaar te ontmoeten en om te bewegen. Daarnaast is het beeld ‘Overdracht van Kennis’ gemaakt door kunstenaar Rudi Rooijackers (1920 – 1998) volledig gerestaureerd en onthuld door zijn kinderen. Na 60 jaar sluit dit beeld nog steeds aan op de ambitie van het Motorstraatgebied. Waarbij we streven naar een hoogwaardige woon-, leer-, werk-, en zorgcampus. Al met al een mooi resultaat en een goede start voor de herontwikkeling van het Motorstraatgebied.