PORTICO INVESTMENTS KOOPT UITBREIDING WCZP 

Portico investments koopt nieuwbouw uitbreiding winkelcentrum Zuidplein 

Portico investments Group heeft de uitbreiding van Winkelcentrum Zuidplein gekocht van Riederwaard (de gebieds-ontwikkelcombinatie Hart van Zuid: Heijmans Vastgoed en Ballast-Nedam Development.
Het nieuwe gedeelte van het winkelcentrum is gebouwd op de plek waar het inmiddels naar de overkant verhuisde Theater Zuidplein was gevestigd en ligt aan de nieuwe busterminal van Zuidplein.

De uitbreiding (ca 7.000m2 en ruim 200 parkeerplaatsen) is vrijwel volledig verhuurd en recent feestelijk geopend. Naast trekkers Albert Heijn en Amazing Oriental heeft de uitbreiding huurders Gall & Gall, Bloeiend, de Kipperij, YoYo! Fresh tea en Primera.

Bij de uitbreiding behorende parkeerplaatsen zijn aangekocht door gebiedspartner Q-Park Nederland. De uitbreiding is rechtstreeks verbonden met het bestaande Winkelcentrum Zuidplein dat momenteel een interne metamorfose ondergaat voor hun 50-jarig bestaan. Portico Investments heeft een contract met Beter Duurzaam B.V. getekend voor het aanbrengen van 517 zonnepanelen op het dak van de uitbreiding van het winkelcentrum. 
 Deze transactie is namens Portico Investments begeleid door DLA Piper en SGS Search. 
Er zijn nog enkele commerciële units beschikbaar. Interesse in een commerciële unit? Neem dan contact op met Cushman & Wakefield op 06 5005 2717.