INTERVIEW ROXÁNNE MATTHIJS:

‘Mijn dochter is binnen 3 minuten op school.’

Sinds 2015 woont Roxànne Matthijs met man, dochtertje én Labradoodle in een nieuwe woning op Zuid. Een heerlijke plek volgens deze gezellige Rotterdamse. ‘Ik heb altijd al op Zuid gewoond, maar nu woon ik samen met mijn gezin in een nieuwbouwwoning niet ver van het Zuiderpark. Het lekkere aan mijn huis is dat alles nieuw is en de tuin is écht groot voor Rotterdamse begrippen. Dat zie je eigenlijk alleen maar bij nieuwbouw.’ Vanuit haar woning fietst Roxànne meestal naar haar werk in De Markthal. ‘Best een pittig stukje, maar het is zo genieten wanneer ik de ene keer de Maastunnel weer doorkruis én de andere keer over de Zwaan fiets.’

 

‘Ik heb altijd al op Zuid gewoond’

Vanuit haar woning is ze overal heel snel. ‘Ik heb een hond, een mooie Labradoodle. Met een klein groepje mensen die hetzelfde hondenras bezitten, spreek ik in het weekend soms af om ze lekker uit te laten op de hondenuitlaatplek in het Zuiderpark. Supergezellig en ook nog eens om de hoek. Echt onwijs handig’. Daarnaast wandelen ze ook veel in de directe buurt. ‘Wat mij het meest verbaast, is dat je zo middenin de stad woont, maar in een paar stappen in de polder staat; een totaal andere en groene omgeving. Zo bijzonder!’ Ook de boodschappen zijn zó gedaan en haar dochter is haar hele schoolcarrière binnen een paar minuten op school. Het aanbod van scholen en opvang in de directe omgeving is namelijk groot en reikt van kinderopvang, peuterspeelzaal, basisschool, middelbare school tot het MBO en HBO.