UPDATE IN 'T ZUIDERPARK: HET EINDE NADERT

Over enkele zit het werk In ‘t Zuiderpark erop. Het merendeel van de woningen is inmiddels opgeleverd. Ballast Nedam verwacht over twee weken alle woningen van fase 2 en 3 op te leveren. Daarna werkt Heijmans nog acht weken verder aan de infrastructuur van van de nieuwe woonwijk. Het duurt dus nog maar heel even voordat de nieuwe bewoners in alle rust kunnen wennen aan hun nieuwe leefomgeving. Lang zullen ze daar niet voor nodig hebben, want het is een plek die alles te bieden heeft: sport, uitgaan, winkelen en natuur. Het is heerlijk wonen in ‘t Zuiderpark, waar de bruisende de stad en de rustgevende natuur bij elkaar komen. Wat wil de mens nog meer?


In gesprek met Hoofduitvoerder Richard:
Van een tennispark naar een moderne woonwijk.  Voor de goedlachse uitvoerder Richard Badder zit zijn werk er in ‘t Zuiderpark bijna op. Hij is sinds augustus 2020 betrokken bij de bouw van de ontwikkeling van ‘t Zuiderpark. Als hoofduitvoerder stuurt hij dagelijkse ongeveer veertig mensen aan op de bouwplaats. Hij beleeft zichtbaar plezier aan zijn werk. “Het is een mooie, frisse, jonge wijk. Ik snap wel dat de kopers willen wonen in hét hart van Zuid”, vertelt hij trots. Ook inhoudelijk biedt het project mooie uitdagingen. “We passen een relatief nieuwe vorm van bouwen toe, namelijk FSC. Dat houdt in dat wij prefab bouwen vanaf een vrachtwagen.” Door de toepassing van deze technologie ging de bouw razendsnel. “Nog niet lang geleden was hier alleen een tennispark, door een snelle transitie schittert hier nu een moderne woonwijk. Het was een ontzettende uitdaging, we hebben veel overwonnen.”


Hoofduitvoerder Richard

 

Richard is erg betrokken bij de buurt en vertelt dat hij altijd voor mensen klaar staat.
“Ze kunnen mij altijd bellen, appen of aankloppen bij de bouwkeet”. Hij is dan ook een bekend gezicht in de buurt, en bij vele nieuwe bewoners is hij zonder twijfel geliefd. Aan zijn gezicht zie je af dat ‘t Zuiderpark voor altijd een plekje in zijn hart heeft. Met bepaalde bewoners heeft Richard een heel bijzondere band. Hij is onderdeel van de buurt geworden. “Ze gaan mij nog missen straks” knipoogt Richard.


Interview bewoners Kevin en Patricia – ‘Echte mensen van Zuid’
Kevin en Patricia en hun drie dochters wonen sinds november 2021 met veel plezier In ‘t Zuiderpark. Het zijn echte mensen van Zuid, ze wonen er al hun hele leven. Patricia: “Zuid is thuis, Zuid heeft alles, de mensen hier zijn zo lekker recht door zee, echte werkers”. Zelf weten ze ook van aanpakken, beiden werken ze in de zorg. We gingen met ze in gesprek over hun nieuwbouw avontuur in ‘t Zuiderpark. 

Waarom deze woning?
”Met drie dochters is het heerlijk om zoveel ruimte te hebben. Dit huis biedt de ruimte die we zochten. Bovendien staat het ook nog eens in ons geliefde Zuid. De gebiedsontwikkeling hier spreekt ons enorm aan, vooral de ontwikkelingen rond het winkelcentrum, Ahoy en Pathé. Zuid gaat concurreren met de stad. We hebben straks niets meer in de stad te zoeken”, lacht Patricia. Kevin: “Een betaalbare koopwoning op zo’n plek was een unieke kans. De woning is supergoed geïsoleerd, de metro hoor je binnen niet eens”. 
 
Waarom nieuwbouw?
”Bij een nieuwbouwhuis betaal je geen kosten koper, dat was voor ons de eerste trigger om nieuwbouw te overwegen. Daar komen nog andere voordelen bovenop die ons definitief over de streep trokken om het avontuur aan te gaan. Je kunt alles naar vrije hand inrichten. De keuken en badkamer zijn nu helemaal naar wens. Bij een bestaand huis is dat lastiger, zeker omdat je dan ook nog eens die kosten koper moet ophoesten”, vertelt Kevin.

Hoe ervaren jullie de sfeer in de wijk?
Patricia: “We hebben ontzettend leuke buren. We merken dat de meeste mensen hier dezelfde mentaliteit en hetzelfde ritme hebben als wij. Er zijn veel jonge gezinnen, onze dochters spelen graag met andere kinderen in de buurt.” Ook zijn er bekenden, vertelt Kevin: “Één van mijn beste vrienden is hier ook komen wonen. En toevallig de directe buren van onze vorige woning ook!” Dat klinkt in ieder geval al vertrouwd en gezellig.

Bewoner Kevin