WONEN AAN DE RAND VAN HART VAN ZUID

Wonen aan de rand van Hart van Zuid  
De ontwikkelingen in Rotterdam-Zuid liggen na het afronden van In ‘t Zuiderpark zeker niet stil. Er komt namelijk een ander interessant woningbouwproject aan: Carnisse Eiland.  
In Carnisse zijn nu te weinig woningen beschikbaar voor mensen die een nieuwe woning zoeken. Daarom wordt er binnenkort gebouwd op Carnisse Eiland, het gebied tussen het Zuiderpark en de Carnissedreef. 

Grote schuifpuzzel 
Twee oudere gebouwen op het eiland zijn aan vervanging toe: het zorgcomplex van Humanitas en basisschool de Kameleon. Daardoor ziet de gemeente kans om het eiland op verschillende gebieden te verbeteren. Zo komen er niet alleen nieuwe woningen beschikbaar, maar wordt ook de leefbaarheid van de buurt verbetert. Marcel van Blijswijk, Projectmanager bij de gemeente Rotterdam, noemt het project een ‘grote schuifpuzzel’. Dat heeft te maken met het behoud van de voorzieningen in de wijk. “Belangrijk uitgangspunt is dat de voorzieningen óf blijven, óf een nieuwe plek krijgen in het gebied, of in de omgeving van Carnisse Eiland. Bovendien vinden we het belangrijk dat eerst de nieuwe voorzieningen of woningen worden gebouwd en dan de oude worden weggehaald. Want dan hoeven deze mensen en voorzieningen maar één keer te verhuizen.”
 
Groen ontwerp waarbij ontmoeten centraal staat. 
De ontwikkeling van de nieuwe buurt moet de verbinding met het Zuiderpark verbeteren. Ondermeer door de wijk zelf ook groen te maken en doorkijkjes naar het park te creëren. 
Edward van Dongen, Hoofd Initiatief & Concept bij ontwikkelaar ERA Contour B.V: “We gaan hier een plek maken waar buitenleven, spelen, groen en water centraal staan. Het ontwerp is gericht op buiten zijn. Fietsers en voetgangers krijgen ruim baan. De woongebouwen worden op een speelse manier naast elkaar geplaatst en er wordt veel ruimte gemaakt voor ontmoeting.” In deze video vertelt Edward meer over het ontwerp. 
 
Wil je de ontwikkelen van Carnisse eiland op de voet blijven volgen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief: https://carnisseeiland.nl

Dit is een voorlopige impressie